Monique van Boom (2011 - ... )

Na de studie muziekpedagogie volgde Monique (°1986) nog de master Pedagogische wetenschappen aan de K.U.L. waarvoor zij in 2012 haar diploma behaalde. Sinds september 2012 is Monique verantwoordelijke voor de muzisch-pedagogische vakken in de opleiding ‘Pedagogie van het jonge kind’ aan de Karel de Grote Hogeschool te Antwerpen. Monique bracht haar muzikale kindertijd door in de harmonie van Bierbeek waar ze  klarinet speelde. Sinds april 2011 zwaait ze het dirigeerstokje van het (jong)volwassenenkoor Organum.

Kristof Quaegebeur (2014-...)

Wegens onvoorziene omstandigheden zat Organum een schooljaar lang zonder dirigent. Bas en bestuurslid Kristof Quaegebeur heeft die periode de dirigeerstok overgenomen. Resultaat: een hartverwarmend kerstconcert, kerstoptredens in het natte Leuven en een sfeervolle reeks pop-up optredens in een zonovergoten Brussel. Ook nu nog neemt hij af en toe het dirigeren op zich.

Geertrui Konings (2007-2011)

Geertrui Konings (°1968) studeerde harmonie, contrapunt en fuga aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel in de klas van Rafaël D'Haene. Zij rondde deze studie af als meester in muziek, optie schriftuur en muziekgeschiedenis. Bijkomend volgde ze de lerarenopleiding aan het Lemmensinstituut te Leuven. Momenteel is ze werkzaam als leerkracht AMV en samenzang aan de Academie Regio Tienen, in de filialen Hoegaarden en Tielt.

Geertrui is van jongs af aan bezig met muziek. Ze speelde viool en zong in het kinderkoor 'De Orgelpijpjes' gedirigeerd door haar vader. Later zong ze nog in verscheidene andere koren als het LUK, het koor van het KCB en de 'kapel van de Miniemen', een Brussels koor dat enkel Bachcantates zingt. Ze dirigeerde een tijdje Keereweerom, het Hoegaards solidariteitskoor. In november 2007 nam ze de leiding over van Organum waar ze zelf ook in gezongen heeft.

Guido Konings (1982 - 2007)

Guido Konings (°1936 Riemst) studeerde af in 1962 aan de Katholieke Universiteit Leuven als ingenieur-architect. In 1963 richtte hij samen met professor Jan Delrue het architectenbureau Archiduk op waarvan hij van bij de start zaakvoerder was.

Als koordirigent is Guido Konings een autodidact. Zijn vorming haalde hij vooral uit de studie van Kurt Thomas, Carl Orff, Paul Nitsche, Zoltan Kodaly, Juliaan Wilmots, Michael Scheck, e.a. Naast het dirigeren van Organum was Guido Konings tot 2001 eveneens dirigent van het gemengde kinderkoor “De Orgelpijpjes”. Hij werd hier opgevolgd door zijn dochter Katrien Konings.